Tuotteet

Eristyslasit

Eristyslasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampia lasilevyjä on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa liimaamalla. Valmistamme eristyslasit käyttämällä kaksivaihetiivistystä, jolloin lasien väleissä käytettävät alumiinivälilistat saumataan kahdessa vaiheessa. Sisempi saumaus plastisella butyylimassalla ja ulompi saumaus kestoelastisella polysulfidiliimauksella. Sisempi saumaus muodostaa ohuen lämpöä eristävän kalvon lasien ja metallilistan väliin ja pitää kosteuden välitilan ulkopuolella. Ulompi butyylimassausaine muodostaa varsinaisen sidoksen lasien ja välilistojen väliin.

- Välilistana yleisesti käytetään alumiinista välilistaa, joka on ontelomainen. Mahdolliset välilistojen jatkot liitetään joko välikappaleilla tai hitsaamalla yhteen. Myös teräs ja muovi ovat välilistojen materiaalivaihtoehtoja. Eristyslaseillamme on 5 vuoden takuu (ks. takuuehdot).

- Yleisimpiä välilistojen leveyksiä ovat 6, 9, 12 ja 15. Myös leveämpiä on saatavilla.

- Eristyslasin kahdelle sivulle tulee välilistaan valmistusvaiheessa kuivitusrakeita, joiden tarkoituksena on poistaa välitilasta siihen valmistuksessa jäänyttä kosteutta ja reunatiivistyksen läpi aikaa myöden mahdollisesti diffusoituvaa kosteutta.

Kaasut

Eristyslasien valmistuksessa välitiloissa voidaan käyttää ilman asemasta myös muita kaasuja.

Niillä voidaan muun muassa:
- Parantaa eristyslasin lämmöneristävyyttä
- Argon ja krypton vähentävät kosteuden tiivistymisen riskiä eristyslasin sisälle, koska lasin sisällä oleva normaali huoneilma korvataan kuivalla jalokaasulla.
- Kuivikeaineet välilistassa riittävät kauemmin, kun niiden ei tarvitse kuivata ilman alkukosteutta välitilassa.

Argon (Ar) jalokaasu, joka parantaa lämmöneristävyyttä ja on edullinen hintatasoltaan.

Krypton (Kr) parantaa lämmöneristävyyttä vähän enemmän kuin argon, mutta on huomattavasti kalliimpi jalokaasu.

Lasit

Tavallista float-lasia on saatavilla useita eri paksuuksia alkaen 2mm. Myös auringonsuojaukseen massavärjättyinä harmaana, pronssina sekä virheäsävyisinä 4, 6 ja 8 mm sekä tietysti laminoituna pvb-kalvolla eri paksuuksina.

Lankalasit

Lankalasi tehdään valssaamalla. Lankaverkko tai yhdensuuntaiset langat painetaan tai
syötetään kahden lasinauhan väliin. Lankalasi on lujuudeltaan heikompaa kuin samanvahvuinen tavallinen lasi. Ruutu pysyy kuitenkin lankaverkon ansiosta rikkouduttuaan kehyksissään.

Yleensä näitä laseja ei voi lämpökäsitellä. Joskus lasilevyn pinnat hiotaan. Lankalaseja on kolmea erilaista: sileitä, karkeita sekä pintahiottuja. Käyttökohteina mm. ikkunat, ovet sekä muut sisustuskohteet.

 

Kuviolasit

Kuviolasilla saat uutta ilmettä ja näköestoa tarvittaessa, valon silti päästessä läpi...

Tässä joitain kuviolasi näytteitä.

Oceanic "Kissan tassu"

Pisaramainen

Cotswold

Stippolite "appelsiinin kuori"

Pesutilat

Valmistamme myös suihkuseiniä sekä saunan ja pesutilojen välisiä lasiseiniä karkaistusta erisävyisistä turvalaseista. Tietenkin toiveittesi mukaan.

Akryylit sekä polykarbonaatit

Erinomaisen säänkestävyytensä ansiosta akryyli sopii hyvin ulkokäyttöön. Optisten ja mekaanisten ominaisuuksiensa ansiosta sitä voidaan useissa tapauksissa käyttää lasin sijasta. Kirkasta akryyliä käytetään usein mm. ikkunoissa sekä asuntovaunujen ikkunoissa. Lisäksi akryyli soveltuu hyvin käytettäväksi työkoneiden hyteissä sekä monissa muissa mekaanista rasitusta kestävissä osissa. Materiaalia on saatavana useilla eri väreillä sekä paksuuksilla.

 


Akryylin käyttölämpötila-alue on -40 - +70°C. Lasittumislämpötila on n. 100°C. Akryyli palaa samassa lämpötilassa kuin puu.

Peilit

Meiltä saat kirkkaita sekä sävytettyjä peilejä.

- Paksuudet: 2mm, 3mm, 4mm ja 6mm
- Savuharmaana sekä pronssina
- Turvapeiliä
- Peilikaapin ovia, myös kaksipuoleisina sekä auton sivupeilejä.
- Leikkaamme ja reunahiomme peilejä myös eri muotoihin.